2010. július 24., szombat

Paulo Coelho
               A portobellói boszorkány (1)



1. "Senki nem gyújt gyertyát azért, hogy aztán az ajtó mögé zárja: a fény célja, hogy még több fényt gyűjtsön maga köré, hogy felnyissa a szemeket, hogy megmutassa a körülötte rejtőző csodákat."

2. "...ha a sors feltűnően bőkezű valakivel, biztosan akad valahol egy feneketlen kút, amely az illető összes álmát elnyelheti."

3. "Amióta az eszemet tudom, mindig így volt: edény vagyok, amelyben az Isteni Energia meg tud nyilvánulni."

4. "Minden mozgásban van. És minden valamilyen ritmusra mozog."

5. "Az a szent, aki életével azzá teszi magát. Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. Ha így teszünk, képesek leszünk nevetni kisebb-nagyobb szenvedéseinken, és félelem nélkül menni előre, abban a biztos tudatban, hogy minden lépésünknek megvan a maga értelme."

6. "A táncban megfér egymás mellett a spirituális és valós élet, konfliktusok nélkül. Azt hiszem, a balett-táncosok azért állnak lábujjhegyre, hogy egyszerre érintsék a földet és az eget."

7. "Isten a legfontosabb dolgokat elrejtette a bölcsek elől, mert ők nem érthetik meg az egyszerűt, és felfedte azokat az egyszerű szívűek előtt."

8. "Valamely, számomra érthetetlen módon az öröm ragályos, ahogy a lelkesedés és a szeretet is az."

9. "...ismerősök, akik életük minden percére találnak maguknak valamilyen abszurd elfoglaltságot, értelmetlen beszélgetések, hosszú telefonálások, amelyek során nem hangzik el semmi fontos. Láttam, hogyan találnak maguknak feladatot, csak hogy igazolják rátermettségüket, akik megijednek, mert aznap nem bíztak rájuk semmi fontosat."

10. "Mindennek, az égvilágon mindennek jelentése van ezen a földön, és a legkisebb dolgokat is tekintetbe kell venni."

11. "...vannak olyan kiválasztott lelkek, amelyek különleges fényt árasztanak magukból, és ezeknek találkozniuk kell egymással."

12. "Fontos, hogy hagyjuk, hogy a sors beavatkozzon az életünkbe, és eldönthesse, mi a legjobb mindannyiunk számára."

13. "A fény változékony, a szél eloltja, a villám meggyújtja, nincs ott egy állandó helyen, mint a ragyogó nap - mégis megéri harcolni érte."

14. "...a változások, amiket a sors idéz elő az mberekben, kedvezőek, csak meg kell tudni fejteni, ami bennük rejlik."

15. "...a világ mégsincs tele szörnyekkel és átkokkal, ahogyan a felnőttek tanították: szeretettel van tele, függetlenül attól, hogy a szeretet milyen formában nyilvánul meg."

16. "Örökre felejtsd el azt az elképzelést, hogy az út valami cél elérésének a módja. Valójában minden lépésünk megérkezés."

17. "Ennyi elég: megpróbálni valami olyasmit csinálni, ami egyáltalán nem illik bele a bennünket körülvevő hétköznapi valóságba."

18. "Tégy valamit annak érdekében, hogy újra megteljen az életed fantáziával. A fejünk fölött itt az égbolt, amelyet az emberiség évezredes megfigyelések során már annyiféleképpen magyarázott. De most felejts el mindent, amit a csillagokról tanultál, és újra angyalokká változnak, vagy gyermekekké, vagy bármivé, amiben éppen kedved van hinni. Ettől még nem leszel buta, hiszen ez csak egy játék, de gazdagabbá teheted az életed."

19. "Az emberek nem az élet titkát akarják megfejteni, hanem részt akarnak venni benne."

20. "Próbáld meg jól érezni magad, akkor is, amikor úgy gondolod, hogy te vagy a legutolsó a teremtmények sorában. Minden lehet ima - ha teljes szívünkből a jelen pillanatra figyelünk. ha cselekszel, légy olyan mint a folyó, ami folyik, csöndesen, átadva magát a nagyobb energiának."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése