2010. július 25., vasárnap

Paulo Coelho
                   A portobellói boszorkány (2)



21. "Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek!"

22. "Problémáink többsége valójában nem egyébből fakad, mint a szabályok követéséből."

23. "Üldögélj mindennap néhány percig tétlenül, és aknázd ki ezt a semmittevést, amennyire csak tudod."

24. "Ha csatornává alakulsz, és meghallgatod önmagad, meg fogsz lepődni, mire vagy képes."

25. "A szerelemről beszélek, amit most kezdek fölfedezni, és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy elpusztítsam, mielőtt előtör belőlem. Szeretném, ha elfogadnád: csak ennyim van."

26. "Azt mondjátok, hogy szerettek utazni? Ez nem a helyes kifejezés. A szeretet az emberek közötti kapcsolat. Azt kívánjátok, hogy a föld termékeny maradjon, ezért elhatározzátok, hogy szeretni fogjátok? Ez is butaság: a szeretet nem kívánság, nem ismeret és nem csodálat. A szeretet kihívás, tűz, amely éget, anélkül, hogy látnánk."

27. "A lelketek legsötétebb zugában némán azon siránkoztok, hogy sohase változik semmi. Miért? Mert folyton igyekeztek kordában tartani az erőt, amely mindent átalakít, ezért aztán továbbra is kihívások nélkül élitek az életeteteket."

28. "Intellektuális magyarázatra van szükségetek? Hát tessék: a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba."

29. "Amit adsz, azt te is visszakapod - noha lehet, hogy onnan, ahonnan a legkevésbé várnád."

30. "Nem magányra vagyunk teremtve, és akkor ismerhetjük meg magunkat igazán, amikor meglátjuk magunkat a másik ember szemében."

31. "Ha egyszer rájövünk, hol vannak az Észlelés Kapui, pofonegyszerű lesz kinyitni és bezárni őket - amennyiben elfogadjuk saját furcsa viselkedésünket."

32. "Aki be akarja börtönözni a szeretetet, annak el kell zárnia a forrást, amely táplálja, és az így felgyülemlett víz hamar megposhad."

33. "Az igazi mester arra ösztönzi a tanítványát, hogy legyen bátorsága kibillenteni az egyensúlyából a világát, noha ő is tart attól, hogy mivel fog találkozni, és még jobban attól, hogy mit hoz a következő kanyar."

34. "Mindannyian tartozunk annyival a szeretetnek, hogy megengedjük neki: olyan formában nyilvánuljon meg, amilyenben akar."

35. "Miért van hát az. hogy az emberek mégis szívesebben hisznek valami távoliban, és megfeledkeznek a láthatóról, a csoda valóságáról?"

36. "Könyveket vásárolunk, edzőtermekbe járunk, figyelmünk jelentős részét annak a vágynak szeteljük, hogy megállítsuk az időt ahelyett, hogy mindennap hálát adnánk azért, hogy itt lehetünk ezen a világon. Ahelyett, hogy azon gondolkodnánk, miként élhetnénk jobban, megrögzötten csak a súlyunkkal vagyunk elfoglalva."

37. "Ahelyett, hogy mesterségesen elégetitek azt a sok kalóriát, amit magatokhoz vesztek, inkább próbáljátok meg átalakítani azzá az energiává, amire szükségetek van az álmaitok megvalósításához."

38. "Nincs az a szenvedély, ami hiábavaló volna, és nincs az a szeretet, amit el kéne utasítani."

39. "Egész életemben mindig az volt minden keresésem célja: hagy hagyjam, hogy a szeretet gátak és korlátok nélkül megnyilvánuljon bennem, hogy kitöltse az üres helyeimet, hogy rávegyen, hogy táncoljak, mosolyogjak, értelmet adjak az életemnek."

40. "A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála. A szeretet nem az, amit a romantikus dalok mondanak róla. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése